Saturday, January 23, 2010

Tzuica fiarta

In adolescanta cand auzeam despre tzuica fiarta sau nefiarta ca cel mai la indemana remediu pentru o gripa, ma gandeam ca este o prostie, ca alcoolul nu are cum sa te faca bine, poate doar sa te faca sa uiti ca esti racit :) . Pana am ajuns sa o experimentez.
Este adevarat nu recomand asta pentru copii sau alte probleme de sanatate, dar tuica fiarta chiar vindeca raceala, as putea spune ca o reteaza chiar de la radacina.
Astfel: cand va incearca un nas infundat sau o durere de gat sau chiar cand s-au 'instalat' deja, rugati un prieten sau pe tata sau pe sot sa va prepare 'un shot' de tzuica fiarta cu toate cele necesare (cuisoare - amortesc durerea, piper - desinfecteaza, coaja de portocala/lamaie - parfumeaza si vitaminizeaza, etc.) si beti-o seara inainte de culcare, fierbinte. Este bine ca in prealabil sa fi baut ceaiul atat de necesar pe timpul unei raceli pentru ca va asigur ca veti transpira pe timpul noptii, in cazul unei gripe mai puternice sau daca nu, cel putin va veti trezi cu zona bolnava mai curatata de mucozitati.
Imi doresc sa nu raceasca nimeni, dar daca va 'incearca' ceva incerati si voi aceasta solutie.

No comments:

Post a Comment

Iti multumesc pentru ca ai vizitat acest blog si pentru comentariu.